Sunday, 10 February 2013

Majlis Apresiasi Sem 1 2013 MRSM Taiping

Tarikh: 7.2.2013 (Khamis)

Akhirnya, dpt gak mood balik nk wat en3 bru kt blog ni.. haha.. Kali ni aku nk wat en3 yg gmbrnya aku dh edit la.. sng sikit keje.. kalo nk edit gmbr pn lbih krg 2 jam (bg aku).. gmbr ni aku dh edit sbb nk post kt fesbuk (kwn2 minx). aku ni xleh kalo update blog tp gmbrnya x edit.. :p

Utk pengetahuan, kalo kt MRSM Taiping, setiap semester dorg akn wat 1 mlm utk meraikn plajar2 yg dpt PNG 3.50 dn ke atas.. Belanja mkn.. mcm taun lps dorg wat kt Hotel Perdana Taiping tp masa tu aku x dpt gi sbb pointer aku x smpai.. tp alhamdulillah Semester 1 taun ni Tuhan bg aku rasa gak.. tp kali ni cuma wat kt Dewan Telekom je.. Why?? Adalah tu sbb2 yg tertentu.. kalo ltk kt sini nnti takot pihak pengurusan masuk tgk blog aku pastu mampos aku nnti kena blacklist.. haha.. Peperiksaan Semester 2 taun lps (form 4 sj sbb form 5 dh periksa SPM), pencapaiannya agak bagus sbb 304 (ke 305??) drpd 393 pelajr form 4 yg dpt PNG 3.50 ke atas.. 3 org dpt 4.00.. Sbenarnya masa first dorg ckp nk wat majlis tu ari selasa 5.2 tu.. tp tiba2 dorg tkr ke ari khamis mlm jumaat lak.. sbb majlis ni pnye psl, aku tepon mak aku suruh tlg bwk kamera dslr aku tu.. aku takot nnti kena curi kalo bwk awal2.. jd, bila ada hari pnting2 je aku bwk dslr tu..

Kitorg kena bertolak dr MRSM Taiping ke Telekom tu sblum maghrib.. tp berkumpul dulu kt dpn dewan kul 6.00 ptg.. Jd, kul 5.30 ptg gitu dh kena siap2 la dh.. Pakaian?? bg lelaki bju kemeja, sluar slack lengkap bertali leher dgn berkasut itam.. pompuan lak bju kurungla tp tudung bebas yg ttp aurat.. dh smpai kt dpn dwn, kena lak susun ikut klas.. (sbb dorg nk kira bilangan cukup ke x)..
Sdg brkumpul.. lelaki kt dpn pompuan kt blakang..
Cikgu yg incharge dlm uruskn plajar.. Cikgu Homeroom aku gak.. haha..

Brgmbar jap.. Taqi dgn tai pianonye..
Dlm kul 7.00 gitu, barula mula bertolak ke Telekom.. Naik bas ke?? x.. jln kaki je.. xpela kn, lgpn kitorg (llaki) dh biasa jln2 kaki nk ke Masjid Telekom tu masa nk solat Jumaat.. Dewan Telekom blkg masjid tu je.. mula2 cikgu lpskn pompuan dulu pastu brula llaki..
bru kuar dri maktab,,
dh nk smpai..
 smpai je kt masjid telekom, amik wuduk trus msuk dlm.. tunggu smpai waktu maghrib masuk.. 

Bile azan dh msuk, solat maghrib, kitorg pn kuar la dri masjid telekom nk ke Dewan Telekom.. llaki yg jln dulu.. Kt luar dwn tu lak (sblah pintu msuk) ada cermin pnjg.. jd ramaila llaki berkerumun kt situ nk perkemaskn diri termasukla aku skali.. haha.. bile pompuan dh nk smpai, brula suma llaki msuk ke dlm dwn.. 

Dh masuk dlm dwn (ada aircond la..) kena cari la pulak no. meja yg telah ditetapkn utk kitorg.. susunan meja ikut pointer.. meja aku no. 30 drpd 32 meja.. meja aku ada dua org llaki (trmasuk aku) dn 6 org pompuan.. What the?? first2 aku igtkn masa mkn pn kena duk kt meja yg sama gak tp bile dh dgr ucapan pengetua, dia ckp masa mkn nnti bbs nk duk meja mne2 pn.. 

Tp knapa first2 tu kena duk meja yg tlh ditetapkn tu?? rupa-rupanya dorg wat cmtu sbb sblum mula acara mkn tu ada acara penyampaian sijil penghormatan pengetua dulu.. dorg susun gitu sbb sng .. panggil ikut meja je.. Cth: "meja no.4, sedia nk amik sijil" kta cikgu.. aku ni lama la dok tunggu sbb meja aku no.30.. trasa gakla hati tgk ramai org naik pnts amik sijil dulu sblum aku.. hehe.. jd aku kenala brusaha.. ye dak??
masa ni bru dpt tmpt duduk.. puas cri.. hehe..
meja no.29.. tgh tunggu giliran dorg dipanggil utk amik sijil..
yg ni bdk2 pointer 3.7 kot.. dh x igt.. lama lg nk gilirn aku.. hmm..
tiba jgk turn aku nk amik mknn.. mknn dia biasa2 je tp sdp la jgk dri dewan selera kt mrsm..:p cuma air oren dia je tawar..

Tunggu pnye tunggu, tibala giliran aku nk amik sijil.. lps suma dh dpt sijil, brula leh mkn.. masa ni kul 9 kot.. aku pn pegila dok kt meja lain. lpas dh cop tmpt, brula aku gi amik mknn.. kena beratur.. 
sdg beratur..
tgh2 bratur tu, ada lak ahli2 kelas aku suruh tgkp gmbr dorg.. lyn jelah.. hehe.. tp gmbr yg aku tgkp lain, bkn yg ni.. yg ni kwn aku yg lain yg tlg tgkpkn.. dorg nk pinjam jap kamera aku..
Dorg nila yg pinjam kamera aku tu.. smpt tgkp gmbr sendiri lg.. haha
dh duduk kt tmpt aku, tibala masa utk mkn.. kitorg x mkn mlm kt maktab td ptg td jd agak lapar la sblum tu.. hehe.. 
aku mkn dgn dorg nila.. Abang Muhammad Sufi dn Helmi..
 Lpas dh kenyang mkn, aku pegila tgkp gmbr kt meja2 lain lak..
dgr mp3 pn ada..
posing kt sini pn ada..
ada yg x abis mkn lg.. cikgu2 pn mkn gak kt dpn tu ha.. vip seat..
ada lg gmbr tp aku xmau ltak kt sini byk2.. lps dh abis kt dlm, kt luar lak.. hehe..
cubemate kt dorm..
tgh pose free style.. tp yg tgh2 tu xtau buat gaya apa.. gaya pndg blkg??
tiba2 dgr cikgu suruh kitorg msuk dlm balik sbb masa tu vip dh nk balik.. masa ni pn smpt aku snap lg sbb vip ada yg x abis mkn lg..
tgkp gmbr dgn cikgu..
jiran aku (yg pakai jam tu)
 vip kuar dr dwn dlm kul 9.45 gitu.. pastu cikgu bgla kitorg masa nk brgmbr dgn ahli2 kls ke, dgn kwn2 ke.. smpai kul 10.00 p.m je.. kitorg pn pulunla.. siap ada yg brani karaoke lg.. walaupn suara dgn rentak tu x sampai.. haha..
 
kul 10 ketua warden dh mula panggil kitorg suruh kumpul kt luar dwn.. masa balik, pompuan yg kena jln dulu.. group llaki kt blkg.. aku snap lg bbrapa gmbr sbgai kenangan..
gaya Sehati berdansa ke ni??
Mata Abang akn terbeliak kalo sibuk nk nyelit dlm gmbr org lain.. hehe..
dh dlm prjlnn nk balik ke MRSM Taiping.. jln kaki gak.. dlm gmbr ni sebenarnya dorg nk wat aksi melompat.. tp mlompat pn mcm malu2 je.. lntk dorg la.. haha..
x kuar lg dri kawasan Telekom..
dh nk smpai mktb, adala sorg kwn aku ni sibuk suruh aku tgkp gmbr kuarters askar kt dpn mktb kitorg tu.. dia kata kot2 nmpk 'tu' ke dlm gmbr tu.. aku tolak tp dia nk jgk.. jd aku bgla kt dia kamera aku tu.. suruh dia yg tgkp sendiri.. hehe.. tp dia ni x pndai main focus.. focus2 x boleh.. mgkn sbb gelap kot.. lntkla, aku pn amik kamera aku balik dri dia dn masuk mktb trus.. masa dia sibuk tgkp gmbr tu keta cikgu dh kt blkg dh..( sepanjang kitorg jln pulang ke MRSM Taiping, ketua warden yg follow kitorg dr blkg.. slow2 je ikut kitorg.. maknanya aku dn kwn aku tu antara yg terakhir la yg msuk mktb.. ada lg yg lain lg kt blkg aku tu..)

Sampai je dlm MRSM Taiping, aku tgk ada yg pi solat Isyak kt surau maktab dulu.. tp aku balik dorm dulula sbb aku nk ltk brg2 aku kt dorm dulu.. pastu brula gi solat Isyak.. 

Sekian sj utk kali ni.. (Adoii, kalo aku update blog mesti siap dlm 2-3 jam gitu..)

Location: Maktab Rendah Sains MARA Taiping, Perak D.R

















2 comments:

  1. eh... macam kenal dn pernah jumpa la cikgu lelaki yg pakai baju merah tu... kalau tak salah isteri dia nama teacher nora...betul kan? dia ada anak kembar... kalau betul la... kalau silap maybe pelanduk dua serupa...huhu

    ReplyDelete